Volledig scherm
© Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Dordtse coronapatiënt overleden in Albert Schweitzer ziekenhuis

Een 78-jarige man uit Dordrecht die het coronavirus had, is overleden in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Dat meldt burgemeester Wouter Kolff.

,,Ik leef zeer mee met zijn nabestaanden en wens hen alle kracht en sterkte om dit verlies te dragen’’, schrijft Kolff in een bericht op Twitter.

Het Albert Schweitzer ziekenhuis doet daar geen mededelingen meer over. ,,We hebben dat bij de eerste corona-overledene bij uitzondering wel gedaan. Maar eigenlijk maken we nooit sterfgevallen bekend, wegens de privacy en het beroepsgeheim.’’

Aantal patiënten

Het RIVM plaatste vanmiddag om 14.00 uur de dagelijkse update van het aantal officiële besmettingen in Nederland. In Dordrecht zijn op dit moment 28 patiënten met corona bekend, twee meer dan gisteren. Ook in Zwijndrecht steeg het aantal besmettingen met twee, naar 11. Hetzelfde geldt voor Sliedrecht en Hendrik-Ido-Ambacht, waar nu respectievelijk 7 en 5 patiënten bekend zijn. Alblasserdam, Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam tellen nu 6 besmettingen. In Molenlanden bleef het aantal gelijk: 16.

Daarmee staat het totaal aantal besmettingen in deze regio op 85. Hoogstwaarschijnlijk zijn veel meer mensen besmet dan de cijfers aantonen. Mensen met milde klachten worden niet meer eerst op het coronavirus getest, maar moeten direct in thuisisolatie.

  1. ‘Zeer verontrustend: een 13-jarige jongen loopt met een mes rond en schroomt niet het te gebruiken’
    PREMIUM

    ‘Zeer verontrus­tend: een 13-jarige jongen loopt met een mes rond en schroomt niet het te gebruiken’

    Nog maar 13 jaar en bijna een moord op zijn geweten. Bijna, want hulpverleners duwen de slagader in het bovenbeen van het drie jaar oudere slachtoffer uit Alblasserdam dicht en redden daarmee zijn leven. Zeven keer steekt de scholier met een keukenmes in op zijn rivaal. ‘Poging tot doodslag’, stelt de rechtbank. Die legt de knaap een celstraf op van tien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. Als de straf er op zit moet de jongen in behandeling.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht