Volgens eigenaar Carlo van Ast is Macho Mama in Rotterdam een 'vrolijke zaak', onder meer vanwege de graffiti op de muur.
Volledig scherm
Volgens eigenaar Carlo van Ast is Macho Mama in Rotterdam een 'vrolijke zaak', onder meer vanwege de graffiti op de muur. © Carlo van Ast

Dordtse ‘fastfood-Mexicaan’ breidt uit met eerste vestiging in Rotterdam

Maandenlang runde Carlo van Ast zijn ‘coronabedrijf’ Macho Mama vanuit de keuken van zijn eigen café Buddingh in Dordrecht. Het succes van de in crisistijd verzonnen ‘afhaal-Mexicaan’ is echter zo groot dat hij eind deze maand een eigen vestiging opent in Rotterdam-Kralingen. 

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

 1. Bruls: 'Dit zijn geen demonstranten, maar coronahooligans'
  Play

  Bruls: 'Dit zijn geen demonstran­ten, maar coronahoo­li­gans'

 2. Online oplichters sloegen hun slag in coronajaar 2020: 41 miljoen schade
  Play

  Online oplichters sloegen hun slag in coronajaar 2020: 41 miljoen schade

Dordrecht