Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Robin Utrecht

Dordtse handhaver krijgt klap op hoofd

UPDATEEen toezichthouder die zaterdagavond een Dordtenaar naar zijn legitimatiebewijs vroeg, moest dat bekopen met een klap op zijn hoofd.  Hij liep een zwelling op. De 48-jarige verdachte werd even later door agenten aangehouden. Hij had een boksbeugel bij zich.

De verdachte werd door twee handhavers aangesproken bij de supermarkt op de Cornelis de Wittstraat, omdat hij bier dronk op de openbare weg. Toen zij hem om zijn legitimatiebewijs vroegen, weigerde hij dat te laten zien. De toezichthouders wilden de man aanhouden. Dat liep uit op een vechtpartij, waarbij één van de handhavers een klap op zijn hoofd kreeg.

De twee deden een noodoproep voor assistentie. De verdachte wist te ontkomen en fietste weg, maar toegesnelde agenten konden op aanwijzingen van de toezichthouders de man al snel traceren. Hij is aangehouden op de Vest in Dordrecht.

Wethouder Rinette Reynvaan heeft de twee inmiddels een bloemetje aangeboden. ,,Handhavers staan ook in moeilijke tijden hun mannetje. Agressie tegen hulpdiensten is onaaanvaardbaar’', twitterde ze. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht