Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Dordtse Hondenschool Fred Riet houdt er na een kwart eeuw mee op

De Dordtse Hondenschool Fred Riet houdt na 25 jaar op te bestaan. Eigenares Mieke Visser zegt dat er te weinig nieuwe aanwas is om de onderneming nog langer overeind te houden.

,,We hebben jarenlang een hele bloeiende periode gehad, maar sinds vorig jaar loopt het terug’’, zegt Visser. Zij nam de zaak een aantal jaren geleden over van de oprichter.

,,Ik heb lange tijd gehoopt dat er een kentering zou komen, maar nu die er niet is gekomen heb ik de knoop doorgehakt. De lasten zijn hoog en daar staan te weinig inkomsten tegenover. Dan kun je besluiten er eigen geld in te steken of door te gaan om dan uiteindelijk failliet te gaan. Daar heb ik natuurlijk geen zin in. Nu kan ik alles gelukkig nog gewoon netjes afhandelen.’’

Lastig

Dat wil niet zeggen dat het geen lastige beslissing is geweest. ,,Dat was het natuurlijk wel. Heel jammer, want de hondenschool was toch een begrip in de stad. Maar het kon niet anders. Vaste klanten heb ik wel, maar er komen te weinig nieuwe puppies binnen.’’

Op zondag 1 december worden de spullen van de hondenschool verkocht. Van 11.00 tot 15.00 uur is de openbare verkoop op sportpark Schenkeldijk, achter sporthal De Dijk.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht