Volledig scherm
PREMIUM
Renée van den Kerkhof in haar Dordtse studio. ,,Ik heb niet echt één stijl'', aldus de geboren Limburgse. © Victor van Breukelen

Dordtse illustrator Renée maakt strips uit de rechtszaal

Met filmpjes van de totstandkoming van haar rechtbanktekeningen slaat de Dordtse illustrator Renée van den Kerhof (27) een nieuwe weg in. Ze verwerkt in deze video's commentaar op wat er gebeurt.

Weggestopt in een hoekje van de rechtszaal zit Renée van den Kerkhof op een stoel. iPad op haar schoot, pennetje in de hand. Geregeld werpt ze een blik in de zaal, waar twee verdachten van een ernstige mishandeling zitten met hun advocaten.

  1. Ik had hélémaal genoeg van dat stilstaan op dampend asfalt
    PREMIUM
    COLUMn

    Ik had hélémaal genoeg van dat stilstaan op dampend asfalt

    Het is alweer ruim vijftien jaar geleden dat ik er ineens hélemaal genoeg van had, van stilstaan in een ronkende auto op dampend asfalt. Dát deed ik, destijds werkzaam in televisieland namelijk steeds vaker en steeds langer. Mijn dagelijkse ritje Gooiwaarts was in de jaren 90 nog prima te doen: drie kwartiertjes hooguit, bakkie d’r bij, radiootje aan en karren maar. Ik vond het eerlijk gezegd zelfs lekker, die buffertijd in mijn eigen bubbel tussen thuis, werk en vice versa.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht