Volledig scherm
De man reed zich klem aan de paaltjes die een knip vormen tussen de Kamiel Van Baelenstraat en Zandbergstraat © Jef Van Nooten

Dordtse inbreker moet 18 maanden de cel in voor openbreken van bestelwagens

Een 37-jarige man uit Dordrecht is tot een gevangenisstraf van 18 maanden veroordeeld voor een reeks inbraken in bestelwagens. Hij kon opgepakt worden toen hij zichzelf klem reed bij enkele paaltjes in Turnhout. 

De man moest zich verantwoorden voor een reeks inbraken op 19 september van dit jaar. Zowel in Lille, Olen (Meikeverstraat) en Kasterlee (Gierlebaan) werden die nacht bestelwagens opengebroken. In totaal werden tientallen boor- en andere machines uit de bestelwagens gestolen.

Onderzoek via het ANPR-cameranetwerk bracht de politie op het spoor van een auto met een Nederlandse nummerplaat. Die auto werd de dag erna opgemerkt in Turnhout. De bestuurder probeerde nog te ontkomen aan de politie, maar in de Kamiel Van Baelenstraat kon de auto niet meer verder rijden door paaltjes op de weg. De politie trof de auto aan op de oprit van een woning in de straat. In de tuin lagen handschoenen en een bivakmuts. In de auto zelf werd inbrekersmateriaal gevonden.

De 37-jarige D.W. is schuldig bevonden aan de belangrijkste tenlasteleggingen. Hij is nu veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf en 800 euro boete. De Ford Mondeo waarin hij reed, wordt verbeurd verklaard.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht