Volledig scherm
© World Press Digital

Dordtse journaliste wint prijs World Press Photo

De Dordtse journaliste Stephanie Bakker heeft samen met fotograaf Yvonne Brandwijk succes behaald in de internationale World Press Photo-wedstrijd. In de dit jaar geïntroduceerde categorie Digital Storytelling wonnen ze de derde prijs.

Volledig scherm
Stephanie Bakker. © Facebook

Ze portretteerden de 'steden van de toekomst' ('een tijdsdocument van steden in ontwikkeling') en werden beloond met een World Press Photo-prijs. In de categorie 'Innovative Storytelling' wonnen ze de derde prijs met hun multimediaproject 'Future Cities'. Ze gingen daarin 'op zoek naar pioniers, visionairs, trendsetters en jong talent die het tij weten te keren in vijf opkomende wereldsteden'.

Lovend
Het juryrapport van World Press Photo is lovend: 'Future Cities onthult met welke positieve, vaak verborgen energie steden als Yangon, Lima en Kinshasa worden gevoed. Het is een injectie van positieve journalistiek in een medialandschap dat worstelt om diverse verhaallijnen te tonen. De jury waardeert de enorme toewijding van de makers gedurende meerdere jaren en de vorm; eenvoudig, met doeltreffende, creatieve intenties.'

Bekijk hier de webdocumentaire van Stephanie Bakker en Yvonne Brandwijk.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht