Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Dordtse krijgt taakstraf van 80 uur voor mishandelen van agente na echtelijke twist

De 24-jarige Dordtse M.O. had ruzie met haar vriend tot de politie zich er mee bemoeide. Daar waren de twee niet van gediend. Zij sloeg een agente vol op de kaak en tegen de schouder. Dat leverde haar dinsdag bij de politierechter in Dordrecht een taakstraf van 80 uur op. Bovendien moet ze de agente 300 euro smartengeld betalen.

Het duo wilde in april 2018 na een feestje in Hendrik-Ido-Ambacht naar huis, maar maakte daarbij zoveel kabaal dat buurtbewoners de politie belden omdat ze zouden vechten. Agenten constateerden dat O. haar vriend, die net uit de gevangenis kwam, tot bloedens toe in het gezicht had gekrabd. De man zei tegen de politie dat hij het zelf wel met haar uit zou praten en weigerde ondanks aandringen te vertellen wat er gebeurd is.

In plaats daarvan zei hij dat de politiemensen niet moesten denken dat hij bang was; hij had immers net negen maanden uitgezeten. Daarop begon hij te vechten met één van de twee agenten, die hem wilde fouilleren. Die zag zich genoodzaakt pepperspray te gebruiken.

O. probeerde hem eerst nog te kalmeren, maar toen dat niet lukte koos ze partij voor hem. Ze wilde hem ontzetten, maar werd daarvan weerhouden door de andere agent. Die moest vervolgens enkele klappen van O. in ontvangst nemen.

Niet mee bemoeien

Raadsman R. el Ballaj voerde vergeefs aan dat de politie zelf het geweld opgeroepen had: ,,Die moet zich niet met elke echtelijke twist willen bemoeien.’’ Dat verhaal wilde er bij de politierechter niet in: ,,Buurtbewoners belden vanwege het kabaal, die agenten zagen verwondingen en maakten zich terecht zorgen. Ik ben blij dat de politie daarop afkomt.’’ 

Volgens El Ballaj is de man overigens vrijgesproken van verzet tegen de politie.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (36%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (15%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (10%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (39%)
664 stemmen