Volledig scherm
Myriam en Ingeborg van Rutte. © Keuringsdienst van Waarde

Dordtse Myriam van distilleerderij Rutte in finale Keuringsdienst van Waarde quiz

Directeur Myriam Hendrickx van distilleerderij Rutte uit Dordrecht zit vrijdagavond in de finale van de Keuringsdienst van Waarde Quiz op NPO 3. Zij en haar collega Ingeborg versloegen in de aflevering die vanavond werd uitgezonden het team van diëtisten.

In het programma nemen in totaal 40 duo’s van voedselspecialisten het tegen elkaar op. Wie weet het meeste over de producten die we dagelijks in ons boodschappenmandje leggen en gedurende de dag in onze mond stoppen? Myriam en Ingeborg vormen het duo Gin.

Spanning

Tot aan de finale van de aflevering bleef het spannend. De Dordtenaren keken tegen een achterstand aan, maar haalden hun rivalen in met een vraag over de oorsprong van kalamata-olijfolie. Aan het einde van de uitzending kwamen Ingeborg en Myriam tegenover elkaar te staan en wist de Dordtse op het nippertje te winnen met een vraag over paté.

De Keuringsdienst van Waarde Quiz wordt om 20.25 uur uitgezonden en gepresenteerd door Daan Nieber. De uitzending van vanavond is hier terug te zien. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

Staat u achter de onderwijsstaking?

  • Ja, er moet meer geïnvesteerd worden in het onderwijs. (49%)
  • Nee, hun punt is duidelijk en een staking stelt ouders voor problemen. (51%)
1570 stemmen