Volledig scherm
2016: De Partij van de Partij (PvdA) houdt een verkeersactie in de Bankastraat in Dordrecht. © Victor van Breukelen

Dordtse politiek wil ook maximumsnelheid van 30 kilometer per uur in Bankastraat

De Dordtse politiek schaart zich achter het burgerinitiatief Bankastraat, waardoor in die straat een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur moet gaan gelden.

Er is wel nog een probleempje: daarvoor is 400.000 euro nodig en dat geld is er eigenlijk niet. Wethouder Rik van der Linden heeft deze week tijdens een vergadering in het Stadskantoor gezegd dat hij komend jaar op zoek gaat naar budget om de aanpassingen mogelijk te maken. Over een jaar moet dat duidelijk zijn. Daarna zou het wegwerk in de loop van 2021 kunnen plaatsvinden.

Alle politieke partijen hadden complimenten voor het plan, waarbij de weg wordt versmald (van 7 meter breed naar iets minder dan 5) en de maximumsnelheid verlaagd. Verwacht wordt dat daardoor (zwaar) verkeer de Bankastraat gaat mijden en kiest voor een andere route.

Fietsstroken

Alleen Gewoon Dordt en GroenLinks hadden opmerkingen over het ontbreken van fietsstroken, maar daarvoor is in de nieuwe situatie geen ruimte. Ook de Fietsersbond had daarvoor gepleit, net als voor een vrachtwagenverbod. Maar ook dat komt er niet, omdat de straat bereikbaar moet blijven voor bijvoorbeeld de vuilniswagen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht