Marc Derksen (rechts) van Treehold legt de werking van de infraroodmatten waarmee een zieke kastanjeboom is ingepakt uit aan boombeheerder Rudy Scheper (midden) van de gemeente Dordrecht en Tom Verstraten (links) van Idverde.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Derksen (rechts) van Treehold legt de werking van de infraroodmatten waarmee een zieke kastanjeboom is ingepakt uit aan boombeheerder Rudy Scheper (midden) van de gemeente Dordrecht en Tom Verstraten (links) van Idverde. © Rinie Boon

Dordtse proef kan doorbraak zijn in landelijke aanpak: koortstherapie moet zieke kastanjebomen redden

De gemeente Dordrecht is een proef begonnen met een nieuwe behandelmethode tegen de kastanjebloedingsziekte. Door stam en takken in te pakken met infraroodmatten wordt de boom verwarmd en sterven de ziekmakende bacteriën. ,,We geven koortstherapie.”

 1. Het complete overzicht van het amateurvoetbal: uitslagen, doelpuntenmakers en verslagen
  PREMIUM
  VOETBAL TOTAAL

  Het complete overzicht van het amateur­voet­bal: uitslagen, doelpunten­ma­kers en verslagen

  Kozakken Boys blijft teleurstellen in de Jack's League en staat na de 2-0 nederlaag bij Excelsior Maassluis zestiende. Oranje Wit - Kloetinge werd in 1B bij een 0-1 stand gestaakt vanwege een blessure bij de scheidsrechter. De Dordtse derby RCD - SC Emma kende een spectaculaire ontknoping, met Emma als winnaar: 1-3. Wat gebeurde er nog meer op de amateurvoetbalvelden? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Leuk idee, zo'n kabelbaan over het Drierivierenpunt

 • Ja, mee eens (52%)
 • Nee, lekker blijven dromen Kees Thies (48%)
629 stemmen