Volledig scherm
De nieuwe locatie van Rituals Dordrecht, aan de Sarisgang. © AD

Dordtse Rituals had gewoon zin in iets nieuws

Ingrid Borsje, eigenaresse van de Dordtse winkel Rituals, had na elf jaar Kolfstraat gewoon 'super veel zin' in een andere plek. Morgen gaat in het Drievriendenhof haar nieuwe zaak officieel open. De winkel heeft de nieuwste Rituals-look.

,,Wij voelen ons hier meteen thuis, we hoeven niet te wennen'', zegt ondernemer Ingrid Borsje. Ze is al elf jaar de stuwende kracht achter Rituals in Dordrecht, de winkel die geurtjes, bodysprays, thee, scrubs en andere verwenproducten verkoopt. ,,Ik heb met plezier aan de Kolfstraat gezeten, maar ik geloof ook echt in deze nieuwe plek'', zegt Borsje over de verhuizing naar het  winkelcentrum Drievriendenhof. ,,Samen met onze buren, parfumerie Douglas, zijn we een prachtige ingang van het Drievriendenhof. En persoonlijk was het altijd mijn droomwens om een winkel aan de Sarisgang te hebben. Het is er druk en gezellig. En er is geen leegstand. De sfeer in de nieuwe winkel is licht, zen en rustig. Wij zijn blij. Ik houd ervan.''

Fan
Borsje is zelf ook een groot fan van haar producten. ,,Ik kan niet iets verkopen waarin ik zelf niet geloof.'' Was het Dordtse filiaal elf jaar geleden in de Kolfstraat nog de tiende Ritualswinkel in Nederland, nu is de franchiseformule in vele tientallen winkels en evenzoveel plaatsen te vinden.

De cosmeticaketen werd onlangs uitgeroepen tot snelst groeiende keten van Nederland. Het bedrijf creëerde volgens onderzoekers van de Erasmus Universiteit in vier jaar tijd 1.100 banen.

Om de opening van haar nieuwe winkelpand te vieren, is er morgen een klein feestje. Verkoopsters delen geluksbandjes uit.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht