Volledig scherm
Tennisclub Thialf moet weg van de huidige locatie in sportpark Amstelwijck. © Victor van Breukelen

Dordtse tennisverenigingen Thialf en DLTC onderzoeken of fusie haalbaar is

Tennisverenigingen DLTC en Thialf LTC uit Dordrecht zijn een onderzoek begonnen naar een fusie op basis van gelijkwaardigheid. Bestuur en leden van beide clubs zijn akkoord gegaan met het onderzoek.

Werkgroepen van de tennisclubs bekijken de komende tijd of het haalbaar is om samen één club te vormen. ,,Er wordt daarbij gekeken of de leden bij elkaar passen, en wat er met het aantal banen en de grootte van het clubhuis moet gebeuren bijvoorbeeld’’, aldus Henk van Capelleveen van DLTC.

Thialf heeft zijn accommodatie sinds 2005 in sportpark Amstelwijck. Het park ligt in een gebied waar de gemeente woningbouw wil realiseren. Om die reden moet Thialf vertrekken. De club kan tot eind volgend jaar nog op Amstelwijck terecht. Begin 2021 moet er nieuwe huisvesting zijn gevonden.

Fusie enige optie

Al in juli voorspelde voorzitter Sybe de Lint van Thialf dat de gedwongen verhuizing wel moest leiden tot een fusie. De afgelopen tijd is de club met meerdere verenigingen in Dordrecht in gesprek gegaan.

Thialf en DLTC hopen begin volgend jaar duidelijkheid te hebben over de haalbaarheid van samenvoeging. De clubs zijn ongeveer even groot. Samen hebben ze rond de 500 leden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht