Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Dordtse vader van gewond kind ziet boetes weggestreept worden

Een Dordtse vader die met zijn ernstig gewonde kind naar het ziekenhuis reed en daarbij drie forse bekeuringen opliep, hoeft toch nauwelijks te boeten. Dat blijkt uit een uitspraak van de kantonrechter, die deze week door de rechtbank in Rotterdam gepubliceerd werd. 

Het 2-jarige zoontje viel een jaar geleden van de trap. Daarbij klapten zijn nek en rug dubbel. De peuter raakte bovendien bewusteloos. De man, die vreesde voor het leven van zijn kind, staafde dat met een doktersverklaring. Omdat hij maar 2 kilometer van het ziekenhuis af woont, wachtte hij niet op een ambulance, maar bracht hij het kind zelf naar het ziekenhuis. H

ij werd twee keer geflitst toen hij op de Laan der Verenigde Naties stoplichten negeerde, waarbij hij één keer ook nog eens meer dan 30 kilometer te hard reed. Dat leverde 785 euro aan boetes op. Volgens de kantonrechter was er inderdaad een noodsituarie. Hij besloot dat voor het negeren van de rode lichten niets betaald hoeft te worden en voor de snelheidsovertreding slechts 50 euro.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht