Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Dordtse veelpleger hangt weer straf boven het hoofd

Voor de derde keer in zijn criminele carrière hoorde de Dordtse veelpleger R.V. (42) de officier van justitie donderdag de twee jaar durende maatregel tegen zich eisen voor opsluiting en behandeling van stelselmatige daders. Twee keer eerder lukte het de draaideurcrimineel niet de drugs de rug toe te keren en een legaal leven op te bouwen.

Het kind van verslaafde ouders kwam al jong bij de tuchtschool en in internaten terecht, ging vervolgens aan ‘de middelen’ en bouwde met diefstallen een strafblad van 45 kantjes op. Volgens deskundigen is zijn verdriet en neerslachtigheid reden voor zijn zware drugsgebruik. Twee jaar terug is de Dordtenaar er ook bij gaan drinken, na een tragische gebeurtenis in zijn familie.

Dit jaar stal hij ruim 500 euro bij ASVZ aan de Chico Mendesring bij een inbraak. Nog een aantal inbraken dit jaar zou hij op zijn geweten hebben aan onder meer de Merbau, waar hij bij twee woningen zou hebben toegeslagen. Met een pinpas van een ander kocht hij spullen.

Nieuw leven opbouwen

Maar de Dordtenaar heeft naar eigen zeggen voor het eerst besloten dat hij met de harddrugs stopt. Hij wil weg uit Dordrecht om een nieuw leven op te bouwen en zorg te dragen voor de kinderen van zijn overleden zus. Aan de rechter vroeg hij er alles aan te doen om de wachttijd van zes maanden voor behandeling in de Instelling voor Stelselmatige Daders voor hem te verkorten. 

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (35%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (15%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (9%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (40%)
637 stemmen