Volledig scherm
Tijdens de nieuwjaarsnacht probeerde een man de BP onder de Zwijndrechtse brug te overvallen. © thymen stolk

Dordtse verdachte van overval krijgt zijn zin: gezichtsvergelijkend onderzoek

Het Nederlands Forensisch Instistuut (NFI) gaat camerabeelden vergelijken van de overvaller op tankstation BP onder de Zwijndrechtse brug met verdachte M.K. (38). De Dordtenaar hoopt hiermee definitief te bewijzen dat hij niet de dader is.

Kruimeldief K. verscheen gisteren voor de rechtbank in zijn woonplaats vanwege de overval op het tankstation. Die vond plaats in de nieuwjaarsnacht tegen drie uur. Met een bivakmuts op liep een dikke man de winkel van het benzinestation binnen. Dreigend met een hakmes probeerde hij tevergeefs de verkoopster te overvallen.

Twee weken later dacht de politie de dader te hebben gevonden. Een tipgever noemde de naam van K. Die ontkende echter vanaf het eerste moment op het politiebureau dat hij de overval had gepleegd.

Onderzoek

Behalve de tip had ook één agent het postuur herkend van K. Maar volgens advocaat Erica van den Oudenaller ziet die het verkeerd. ,,Mijn cliënt is duidelijk: ik ben dat niet. Hij wil dat aantonen en vraagt om dit gezichtsvergelijkend onderzoek. Wat nog aan onderzoek gedaan kan worden, moet absoluut gebeuren.''

Quote

Mijn cliënt is duidelijk: ik ben dat niet.

Erica van den Oudenaller

De rechtbank bepaalde dat het NFI beelden moet vergelijken op gezicht en lengte. Daarbij worden andere camerabeelden gebruikt van K. waarop hij in november als klant de winkel bezocht.

,,Je ziet duidelijk verschillen. Mijn cliënt kwam drie of vier keer per week bij die BP. En de overvaller trok heel even een deel van de bivakmuts omhoog. Dan zou hij de verkoopster toch bekend voor moeten komen?'' De politie heeft nooit een fotoconfrontatie gehouden met het slachtoffer. Het proces gaat 22 augustus verder.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht