Bij de uitgiftepunten gelden strenge regels.
Volledig scherm
Bij de uitgiftepunten gelden strenge regels. © AD

Dordtse Voedselbank draait door ondanks coronavirus

Terwijl overal in het land voedselbanken dichtgaan, blijft de Dordtse voedselbank gewoon doordraaien. Wel mogen op afgeefpunten maximaal twee klanten tegelijk naar binnen en krijgen ze hun voedselpakketten in voorverpakte plastic tasjes mee.

Door de hamsterwoede daalt het aanbod van supermarkten, maar de voedselbank heeft met succes horecazaken opgeroepen om hun overtollige voorraden te schenken. Zaken als de Croissanterie en Den Witten Haen kwamen massaal melk, brood, eieren, sla en ander voedsel brengen.

,,We hebben in Dordrecht 400 klanten die afhankelijk zijn van ons, dus willen we de voedselbank koste wat het kost open houden”, zegt voorzitter Matthijs van Muijen.

Maandag kwamen 80 mensen hun pakket afhalen bij het uitgeefpunt aan het Kasperspad. Soms moesten mensen even buiten wachten, er golden strenge RIVM-regels, maar alles liep ordentelijk.

Alle hulp gebruiken

De voedselbank kan volgens Muijen de komende tijd alle hulp gebruiken. De voornamelijk oudere vrijwilligers vormen een risicogroep en als er een paar uitvallen zijn extra vrijwilligers nodig.

Ook kan de voedselbank extra leveranciers gebruiken. ,,Normaal hebben we acht kratten aan houdbare producten van supermarkten, nu maar twee”, zegt Muijen. Wie voorraden over heeft of zich als vrijwilliger wil aanmelden kan bellen naar 078-2048090.

De voedselpakketten zitten in voorverpakte plastic tasjes.
Volledig scherm
De voedselpakketten zitten in voorverpakte plastic tasjes. © AD

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht