Transport en Logistiek Nederland pleit voor fotoborden langs de weg zodat vrachtwagenchauffeurs weten of hun voertuig door de tunnel kan.
Volledig scherm
Transport en Logistiek Nederland pleit voor fotoborden langs de weg zodat vrachtwagenchauffeurs weten of hun voertuig door de tunnel kan. © Google Streetview

Drechttunnel is dagelijks één tot twee keer dicht

POLLDe Drechttunnel op de A16 is de grootste probleemtunnel van het land. Uit cijfers van Rijkswaterstaat blijkt dat deze tunnel afgelopen jaar in totaal 590 keer volledig is afgesloten. Dat is een stijging van ruim 70 procent ten opzichte van een jaar eerder. 

 1. Weginspecteur Rijkswaterstaat mag nu ook vluchtstrookrijder op de bon slingeren

  Weginspec­teur Rijkswater­staat mag nu ook vlucht­strook­rij­der op de bon slingeren

  Verkeershufters die over de vluchtstrook rijden of vrachtwagenchauffeurs die een hoogtemelding negeren met het risico zich klem te rijden in een tunnel, riskeren vanaf vandaag te worden beboet door weginspecteurs van Rijkswaterstaat. De inspecteurs, die eerder al bonnen mochten schrijven voor parkeren langs de snelweg of het negeren van een rood kruis, hoeven ook voor deze overtredingen niet meer op de politie te wachten.
 2. Plan om wandelgebieden onder water te zetten overvalt omwonenden en politici: ‘Rampzalig idee’
  PREMIUM

  Plan om wandelge­bie­den onder water te zetten overvalt omwonenden en politici: ‘Rampzalig idee’

  De plannen van Rijkswaterstaat om een populair wandelgebied in de Dordtse Merwelanden om te vormen tot een getijdengebied, veroorzaken een schok bij natuurorganisatie Het Wantij, politici en omwonenden. Ook gebieden rond Gorinchem staan op de lijst om onder water te worden gezet. De vrees bestaat dat vele (oude) bomen in de Hel- en Zuilespolder moeten sneuvelen en veel natuur verloren gaat.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht