Volledig scherm
De politie hield dinsdag een grote ondermijningscontrole in samenwerking met verschillende overheidsinstanties © Fotopersburo Busink

Drie aanhoudingen en bijna 18.000 euro geïnd tijdens grote ondermijningscontrole in de regio

Drie verdachten zijn opgepakt tijdens een grote actie in de bestrijding van ondermijnende criminaliteit in de regio. Ook werden drie auto’s en een vrachtwagen in beslag genomen en is 17.825 euro aan openstaande schulden geïnd. 

Zeker honderd medewerkers van verschillende overheidsdiensten – onder meer van het Openbaar Ministerie, de douane en de Belastingdienst – werkten dinsdag mee aan de controles vlakbij de A15 en de A16, zo meldt de politie.

Bij de controle in Dordrecht zijn onder andere twee prostituees gecontroleerd en is een drugsdealer aangehouden nadat er drugs en een geldbedrag van 400 euro werd gevonden in zijn auto. Ook werd een vrachtwagen in beslag genomen. De chauffeur kreeg ook een proces-verbaal omdat hij reed zonder rijbewijs.

De Belastingdienst heeft in Dordrecht en hendrik-Ido-Ambacht drie auto’s in beslag genomen en inde voor bijna 18.000 euro aan openstaande schulden.

Het artikel gaat verder onder de foto. 

Volledig scherm
Tijdens de controle werden onder meer drugs en contant geld gevonden in een auto. © Politie Dordrecht

Achtervolging en aanrijding

Vlak na de start moest de controle in Hendrik-Ido-Ambacht al snel worden afgeblazen omdat er een ongeluk was gebeurd met een politieauto op het Noordeinde. Dat ongeluk gebeurde tijdens de vluchtpoging van de bestuurder, die aan de controle wilde ontkomen. Na het ongeluk reed de automobilist alsnog door. 

De achtervolging eindigde uiteindelijk in Zwijndrecht. Daar zijn de bestuurder en bijrijder alsnog aangehouden. Twee agenten moesten naar aanleiding van het eerdere ongeluk naar het ziekenhuis. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht