Volledig scherm
Foto ter illustratie. Dit is niet het mes dat de 29-jarige T.M. uit Dordrecht gebruikte. © Peter Brom

Drie jaar cel geëist tegen Dordtenaar (29) die messteek in andermans rug uitdeelde

Tegen de 29-jarige T.M. uit Dordrecht is drie jaar cel geëist, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag.

Dat hij het slachtoffer met een mes in de rug stak was uit angst, verklaarde de verdachte dinsdag voor de Dordtse rechtbank. ,,Hij had mij al eerder bedreigd en zei nu: ‘Als ik terugkom, ga je het zien’.’’

De aanleiding van de ruzie, die op 9 september op de Dordtse Sint Jorisweg zo uit de hand liep, werd tijdens de zitting niet duidelijk. Volgens de verdachte zat hij gewoon op de stoep zijn broodje te eten, dat hij vlak daarvoor bij een zaak in de buurt had gehaald. Maar het slachtoffer beweert dat de verdachte, samen met een paar anderen, drugs dealde en meisjes lastigviel.

Op de stoep voor de woning van de verdachte kwam het tot een ruzie. Ook over wie de eerste duw uitdeelde werd tijdens de zitting geen uitsluitsel gegeven. Wel bekende de verdachte dat hij het mes - met een lemmet van acht centimeter - trok en een stekende beweging maakte. ,,Maar zonder kracht’’, benadrukte hij. ,,Ik wilde hem absoluut niet doden.’’

Opzet 

Toch verweet de officier van justitie hem dat het met zo’n mes heel anders had kunnen aflopen. ,,Daarmee neem je een risico op erger. Dat noemen we voorwaardelijke opzet en dat is dus poging tot doodslag’’, legde hij uit. Dat de wond uiteindelijk wel meeviel, vond de officier van minder groot belang.

Behalve de celstraf van drie jaar hoorde de verdachte ook een locatie- en contactverbod tegen zich eisen. ,,Het lijkt me verstandig dat u sowieso niet meer daar in de buurt komt’’, aldus de officier.

Dat beaamde de verdachte. ,,Dordrecht is groot. Er zijn genoeg andere plekken om een broodje te gaan halen.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht