Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Drieduizend ZZP’ers en kleine ondernemers dienen aanvraag in voor corona-uitkering

Zo’n 3000 ZZP’ers en kleine ondernemers hebben een aanvraag ingediend bij de Drechtsteden voor de zogenoemde tijdelijke overbruggingsregeling. Inmiddels is de helft van die aanvragen afgehandeld door de Sociale Dienst Drechtsteden en hebben zo’n 1500 ondernemers de uitkering op de rekening gestort gekregen. 

,,We zagen een flinke piek toen het mogelijk werd om de regeling aan te vragen, de laatste dagen vlakt het iets af”, vertelt de Dordtse wethouder Peter Heijkoop. Hij verwacht wel dat er de komende maanden nog behoorlijk wat aanvragen zullen volgen, onder meer van van ondernemers die het nu nog wel kunnen uitzingen maar later misschien niet meer

Zo’n veertig mensen van de sociale dienst zetten alles op alles om al die aanvragen te kunnen verwerken. ,,Die zijn allemaal keihard aan het werk om iedere aanvraag snel in behandeling te kunnen nemen”, aldus Heijkoop.

In de knel

De regeling is bedoeld voor zelfstandige ondernemers die in de knel komen door de coronacrisis. Voor gezinnen geldt dat zij nu een voorschot krijgen van maximaal 1500 euro. Voor alleenstaanden is dat iets meer dan 1000 euro. De bedragen zijn gelijk aan het sociaal minimum. Voor de maand maart geldt dat de uitkering met terugwerkende kracht wordt uitgekeerd. De regeling is in principe voor drie maanden beschikbaar, tot eind mei. 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht