Volledig scherm
Een agent schrijft een bon uit. © ANP XTRA

Dronken daklozen seksen op klaarlichte dag op straat, terwijl kinderen voorbijlopen

Een stel zwervers is woensdag door de politie op de bon geslingerd om een wel heel bijzondere reden: de twee hadden in het centrum van Dordrecht in het openbaar seks met elkaar. Terwijl winkelend publiek, onder wie kinderen, gewoon in de buurt liepen.

Een voorbijganger wist niet wat hij zag toen die door het winkelgebied van de stad liep. Onder een afdakje, maar wel in het openbaar en op straat, bedreven de twee daklozen zonder enige schroom de liefde.

In eerste instantie vreesde de getuige volgens de politie nog dat het om een verkrachting ging, maar toen de twee elkaar tien meter verderop weer vrijwillig opzochten, bleek daar geen sprake van. De ‘enorm geschrokken’ getuige alarmeerde wel de politie, waarop wijkagent Gabi van der Koppel naar de plek toe ging.

Quote

Nou denk je het toch wel een beetje gezien te hebben....duidelijk niet dus

Wijkagent Gabi van der Koppel

De agent hield naar eigen zeggen eerst een ‘donderpreek’ en schreef vervolgens een bon uit aan de twee, die volgens hem bekende alcoholisten zijn zonder een dak boven hun hoofd. Zelf was de wijkagent ook ietwat geschrokken door wat hij aantrof. ,,Nou denk je het toch wel een beetje gezien te hebben....duidelijk niet dus’’, schrijft hij op zijn persoonlijke account op Twitter.

Begrip

In reacties op zijn tweet tonen sommigen wel begrip voor de zwervers. ,,Ze kunnen het niet thuis doen en hebben hoogst waarschijnlijk geen geld voor een hotelkamer. Maar het zijn wel mensen met seksuele behoeften’’, zegt Muriel.

Rosa zegt op haar beurt dat het beter zou zijn om een hulpverleningstraject op te starten voor de twee, aangezien het bekenden zijn van de politie. ,,Als ze dakloos zijn zullen ze een prent ook niet kunnen betalen’’, meent ze.

In reactie daarop laat de wijkagent weten dat de hulpverlening voor de twee bekende daklozen al een gepasseerd station is. Volgens hem hebben hulpverleners het duo buiten gegooid, omdat ze ‘niet te hanteren’ zijn. ,,Daarom alleen repressie’’, zegt hij.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht