Volledig scherm
Paasvuur. © Reinier van Willigen

Duitse paasvuren zorgen mogelijk voor stankoverlast in de regio

De paasvuren die vlak over de grens met Duitsland zijn aangestoken, zorgen door een oostenwind voor stankoverlast in delen van het land. De brandweer van Amsterdam meldt dat in de hoofdstad en de omgeving een brandlucht is te ruiken.

,,Ook in onze regio is het mogelijk dat u stank ruikt afkomstig van de paasvuren in het oosten van het land”, schrijft de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid op Twitter.

Brandweer

Op Twitter klagen meerdere mensen over de stank. Vooral de noordoostelijke provincies lijken last te hebben van de vreugdevuren in Duitsland. De brandweer van Amsterdam meldt dat ze op de hoogte zijn van de brandlucht. ,,Mocht u ondanks deze #rooklucht van #paasvuur toch brand vermoeden dan kunt u natuurlijk altijd 112 bellen’’, aldus het korps.

In het noorden en oosten van Nederland is het een eeuwenoude traditie, de gigantische paasvuren die op eerste of tweede paasdag worden ontstoken. Dit jaar gaat het feest echter in veel gemeenten niet door. Het is te droog en de kans op brand is te groot. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! Voor nieuws uit Gorinchem en omstreken, schrijf je hier in.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht