Volledig scherm
© ANP

DuPont wil gedeukt imago verbeteren

DuPont wil het gedeukte imago opkrikken. Het bedrijf heeft grote advertenties geplaatst in lokale bladen in de regio om het vertrouwen terug te winnen.

Quote

Het belangrijk­ste is dat DuPont het vertrouwen van de omgeving wil terugwin­nen

,,We kunnen het beter... en dat zullen we doen.'' De fabriek DuPont die al een jaar lang, incident na incident, in de schijnwerpers staat, trekt deze week in een advertentie het boetekleed aan. Het bedrijf belooft in de regionale advertentie dat het beter zal communiceren en maakt bekend dat het werkt aan de oprichting van een nieuwe burenraad en een nieuwe website.

,,We zien in de omgeving dat de gedachten over ons bedrijf veranderd zijn. We zitten heel dicht bij onze omliggende gemeentes, dus we moeten extra goede buren zijn en willen overlast voorkomen'', zegt Govert Griffioen, manufacturing director Europe van DuPont, deze week in het Financieel Dagblad. Inwoners uit Sliedrecht en Dordrecht houden zaterdag een betoging bij de poort van DuPont. Ze willen dat delen van de fabriek naar de Maasvlakte worden verplaatst. ,,We bereiden ons op de betoging voor'', zegt Griffioen in het FD.

,,DuPont staat in contact met de organisatoren en zal de groep - samen met Chemours - netjes ontvangen'', aldus zegsman Willem Buitelaar van de fabriek.

Beterschap
De regionale advertentie waarin DuPont deze week beterschap belooft, moet de kou uit de lucht halen. ,,Het belangrijkste is dat DuPont het vertrouwen van de omgeving wil terugwinnen.''

DuPont kondigt aan dat het met Chemours een burenraad wil oprichten. Die raad wordt de opvolger van het Adviescollege dat onlangs op initiatief van de leden werd opgeheven. Deze commissie van betrokken inwoners uit Dordrecht, Papendrecht en Sliedrecht had overleg met de top van het bedrijf. ,,Maar ik heb het gevoel dat ik jarenlang door DuPont voor het lapje ben gehouden'', zegt ex-lid André Oerlemans, freelance verslaggever die zeker vijftien jaar zitting had in de commissie.

Teleurgesteld
,,Sinds 2005 stelde ik vragen over C8, maar er werd altijd gezegd dat het een onschuldig stofje was. Ook werd nooit bekend gemaakt door DuPont dat er in Amerika vele rechtszaken liepen.'' Oerlemans is zwaar teleurgesteld, zegt hij. ,,Achteraf ben ik bang dat het overleg met de adviescommissie door DuPont windowdresssing was.'' Oerlemans noemt de oprichting van de burenraad ,,een nobel streven.'' Buitelaar is het oneens met de kritiek: ,,Het Adviescollege is altijd juist geïnformeerd.''

Bekijk hieronder de advertentie die DuPont liet plaatsen.

Volledig scherm
De bewuste advertentie van DuPont. © DuPont

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Poll

Het is een goed idee om het busstation in Dordrecht rookvrij te maken

Het is een goed idee om het busstation in Dordrecht rookvrij te maken

  • Ja (56%)
  • Nee (44%)
174 stemmen