Volledig scherm
De politie vermoedt dat de fietsen niet worden opgebroken, zoals hier gebeurt, maar dat de daders een ‘loper’ hebben. Dat is een sleutel die op meerdere soorten sloten past. © Thinkstock

Dure fietsen en luxe uitvoering opoefiets in trek bij dieven in centrum van Dordrecht

De politie waarschuwt fietsers voor een stijging van het aantal fietsendiefstallen rond het centrale station én in het centrum van Dordrecht. De afgelopen week is volgens de politie Dordrecht opvallend meer melding gemaakt van gestolen rijwielen.

De daders hebben het volgens agenten vooral gemunt op fietsen die op de zwarte markt nog veel geld op kunnen leveren. ,,De fietsen die gestolen worden, zijn vooral duurdere merkfietsen of een luxe uitvoering van de bekende opoefiets’’, schrijven ze.

De fietsen worden vooral op klaarlichte dag gestolen. Hierdoor denkt de politie dat de daders rondlopen met een zogeheten loper, een neutrale sleutel die op meerdere soorten sloten past. Het dringende advies is fietsen in een stalling te zetten. Wie op de weg stalt, zou dat het beste kunnen doen in het zicht van een bewakingscamera.

Begin dit jaar meldde de politie dat het aantal fietsendiefstallen in Dordrecht vorig jaar juist met 30 procent is gedaald.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht