Volledig scherm
Thomas Dusseldorp (links) en Marvin Langevoort. © AD

Dusseldorp en Langevoort keren na het overlijden van twee goede vrienden terug bij RCD

SportMiddenvelder Thomas Dusseldorp (25) en verdediger Marvin Langevoort (32) keren na een seizoen weer terug bij RCD. Het bevriende duo wil bij de Dordtse zondagderdeklasser vooral genieten na het overlijden van twee goede vrienden.

Dusseldorp speelde dit seizoen bij zondagderdeklasser Virtus uit Zevenbergen, nadat hij al zeven seizoenen in RCD 1 speelde na zijn komst vanaf Oranje Wit in de zomer van 2012. Langevoort, voormalig verdediger van DFC, IFC en Sliedrecht, sloot in de zomer van 2012 ook aan met zijn maatje Erik Vos. Vorig jaar stopte het ervaren duo, nadat ze al in het tweede van RCD waren gaan spelen.

,,Vossie (Erik Vos, red.) is ook wel echt klaar, maar ik begon het toch wel te missen. Ik heb de afgelopen maanden aan hardlopen en wielrennen gedaan, maar na een tijdje begon ik toch de bal en vooral de gezelligheid in de kleedkamer te missen. Dat is wat ik al sinds m'n zesde gewend ben, dus het is gek als dat opeens wegvalt. Daarom pak ik het nu weer lekker op bij RCD, met de insteek om vooral lekker te genieten’’, zegt Langevoort.

Dusseldorp staat er hetzelfde in. ,,Met Paul Koster staat er straks een trainer voor de groep die we allebei al goed kennen. Zijn trainingen zijn altijd goed en leuk en daarnaast zorgt hij ook voor een fijne sfeer."

Rugnummer 5

Over persoonlijke ambities of promotie hoef je voorlopig ook niet te beginnen. Het duo leerde dit seizoen op een pijnlijke manier dat voetbal toch vooral draait om plezier maken. ,,Ja, we zullen in het veld altijd alles geven en dat ook verlangen van onze teamgenoten, maar we kunnen het spelletje nu ongetwijfeld veel meer relativeren", zegt Langevoort. Zijn goede vriend Paul Pluijmert overleed begin november na een avondje stappen in Breda.

Quote

Ik wil straks bij RCD graag met zijn rugnummer 5 spelen, gewoon omdat ik mezelf daar goed bij voel

Marvin Langevoort

,,Paul was acht jaar jonger dan ik, maar hij was voor mij een goede vriend en jonger broertje. Afgelopen winter zouden we voor de twintigste keer met onze beide families op wintersport gaan, maar dat is er helaas nooit van gekomen. Het blijft een drama, vooral omdat de nasleep nu ook al zo lang duurt. Ik wil straks bij RCD graag met zijn rugnummer 5 spelen, gewoon omdat ik mezelf daar goed bij voel.’’

Dusseldorp zal bij RCD om een shirt met rugnummer 3 vragen. In april overleed zijn Virtus-teamgenoot Timo van den Bosch op slechts 21-jarige leeftijd op vakantie in Sri Lanka. ,,Ook een jongen die altijd voor sfeer zorgde in de kleedkamer en kantine, net als Paul. Marvin was echt close met Paul, maar ik kende hem ook goed. Om twee vrienden in een halfjaar kwijt te raken is heel zwaar, dus ik ga het voetbal nu wel anders beleven. Het plezier in het voetbal en in het leven staan altijd voorop.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht