Het vervuilde modderwater afkomstig van de overstroming in Duitsland en Limburg stroomt via onder andere de Merwede naar zee en kleurt het water langs de stad Dordrecht goudbruin.
Volledig scherm
Het vervuilde modderwater afkomstig van de overstroming in Duitsland en Limburg stroomt via onder andere de Merwede naar zee en kleurt het water langs de stad Dordrecht goudbruin. © Jeffrey Groeneweg

Een bijzonder tafereel: drab uit Limburg kleurt het water bij Dordrecht geel

Langzaam maar zeker stroomt het water dat voor extreme overlast zorgde in Limburg, België en Duitsland richting de zee. Maar voor het water daar is, moet het eerst nog even langs Dordrecht. En dat zorgt ervoor dat het water om het eiland een wel heel bijzonder kleurtje aanneemt.

 1. Het complete overzicht van het amateurvoetbal: uitslagen, doelpuntenmakers en verslagen
  PREMIUM
  VOETBAL TOTAAL

  Het complete overzicht van het amateur­voet­bal: uitslagen, doelpunten­ma­kers en verslagen

  Kozakken Boys blijft teleurstellen in de Jack's League en staat na de 2-0 nederlaag bij Excelsior Maassluis zestiende. Oranje Wit - Kloetinge werd in 1B bij een 0-1 stand gestaakt vanwege een blessure bij de scheidsrechter. De Dordtse derby RCD - SC Emma kende een spectaculaire ontknoping, met Emma als winnaar: 1-3. Wat gebeurde er nog meer op de amateurvoetbalvelden? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Leuk idee, zo'n kabelbaan over het Drierivierenpunt

 • Ja, mee eens (52%)
 • Nee, lekker blijven dromen Kees Thies (48%)
629 stemmen