Maartje Brockbernd
Volledig scherm
PREMIUM
© Maartje Brockbernd

Een boterham met kaas is een stuk minder aantrekkelijk dan een patatje oorlog

COLUMNSoms lees je wel eens een stukje in je krant waardoor je in je hart geraakt wordt. Dat had ik gisteren toen ik het artikel las over Rotterdammer Johan Muurlink, die in de Maasstad bekend staat als de Boterhammenman. Met zijn stichting ‘Niet Graag Een Lege Maag’ zet Muurlink zich, met een groep vrijwilligers, in voor kinderen die dagelijks zonder lunch naar school gaan.

 1. Maar liefst 84 overtredingen en 13 waarschuwingen op één dag in de Biesbosch: ‘Toezien blijft nodig’

  Maar liefst 84 overtredin­gen en 13 waarschu­win­gen op één dag in de Biesbosch: ‘Toezien blijft nodig’

  Van te hard varen tot aan het rijden of varen onder invloed: de handhavers in Dordrecht zaten allesbehalve stil tijdens hun actie in De Biesbosch zaterdag. Maar liefst 84 processen-verbaal zijn uitgeschreven, dertien mensen kregen een officiële waarschuwing. ,,Het blijft hard nodig om toe te zien op een juist recreatief gebruik van De Biesbosch’’, concludeert Staatsbosbeheer.
  Dordrecht
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.