De chauffeur die betrokken was bij de mislukte overval op René van der Gijp eind april dit jaar, moet volgende week donderdag 15 oktober in Dordrecht voor de rechter verschijnen. Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank vrijdag aan het ANP.
Volledig scherm
De chauffeur die betrokken was bij de mislukte overval op René van der Gijp eind april dit jaar, moet volgende week donderdag 15 oktober in Dordrecht voor de rechter verschijnen. Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank vrijdag aan het ANP. © ANP Kippa

Eén jaar cel voor mislukte overval op René van der Gijp

De 21-jarige Ryan V. uit Ridderkerk is veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf voor het medeplegen van een mislukte overval op René van der Gijp. V. was de chauffeur van de drie gemaskerde mannen die op 27 april met hamers de autoruiten van  de Veronica Inside-commentator probeerden te breken.

 1. Twee jaar cel geëist tegen verdachte mislukte overval René van der Gijp: ‘Ik ben heel dom geweest’
  Play
  VIDEO

  Twee jaar cel geëist tegen verdachte mislukte overval René van der Gijp: ‘Ik ben heel dom geweest’

  Drie gemaskerde mannen kwamen op 27 april met hamers op René van der Gijp af. De Veronica Inside-commentator zat op dat moment in zijn auto voor zijn huis in Dordrecht. De overvallers probeerden de ruiten te breken, maar dat mislukte. De chauffeur van de overvallers, de 21-jarige Ryan V. uit Ridderkerk, verscheen donderdagochtend voor de rechter. ,,Dit had ik nooit moeten doen, denk ik.”

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Leuk idee, zo'n kabelbaan over het Drierivierenpunt

 • Ja, mee eens (52%)
 • Nee, lekker blijven dromen Kees Thies (48%)
629 stemmen