Volledig scherm
Peter Neubauer tijdens het vorige Prince tribute in het Dolhuis. © Tony Versluis

Eerbetoon aan Prince in het Dolhuis

Het Dolhuis kleurt morgen paars tijdens het eerbetoon aan de popartiest Prince. Een samengestelde band van alleen maar Dordtse muzikanten geeft eenmalig een optreden in het poppodium met de grootste hits van deze Amerikaanse zanger die in 2016 is overleden. 

Initiatiefnemer van het concert is Ray van Wingerden, een groot fan. ,,Prince was de ultieme artiest. Punk, rock, bues, disco, hij kon het allemaal.” Van Wingerden organiseerde twee jaar geleden ook een Prince tribute met zijn voormalige band Ariesmith. ,,Het Dolhuis was toen helemaal afgeladen." 

Omdat Van Wingerden nu niet meer in een band zit, heeft hij een aantal bekende Dordtse zangers opgetrommeld. ,,D.J. Ciggaar, Randy Eijskoot, Ron van der Poel, Peter Neubauer en ikzelf spelen onder de naam The Ride of the Marquis eenmalig live Prince-songs. We hebben de focus gelegd op de rock- en bluesnummers van deze topmuzikant."

Een jaar lang hebben de muzikanten gerepeteerd. ,,Soms oefenden we een hele dag, van 9.00 tot 18.30 uur. Dit allemaal voor dit eenmalige optreden. Maar, zeg nooit nooit, wie weet gaan we wel vaker met elkaar optreden."

LolaPop

In het voorprogramma van The Ride of the Marquis treedt onder anderen Ilona Snip, alias Thisgirlslife, op. ,,Ik hoorde haar spelen tijdens Lola Pop, het benefiet voor het verwaarloosde mopshondje. Ze speelde When doves cry, zo mooi! Ik vertelde haar over het Prince tribute en ze stelde zelf voor om het nummer opnieuw te komen spelen."

Nadat de band zijn nummers heeft gespeeld, klinken nog tot in de nacht Prince-nummers door de dj's van Samball. ,,Dan kunnen de gasten nog even flink los gaan", aldus Van Wingerden.

De entree voor het Prince-concert is gratis, maar er moeten wel kaarten worden aangeschaft. Dit kan via de Facebookpagina van de Samball Stichting.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht