Volledig scherm
Jannie Bozuwa (79) voert al een jaar actie voor een nieuwe halte © Archieffoto

Eindelijk bushalte begraafplaats Essenhof in zicht

Senioren in Dordrecht die al tijden voor een bushalte bij begraafplaats Essenhof strijden, kunnen mogelijk vandaag een zucht van verlichting slaken. Het CDA en de Pvda hebben zojuist in de gemeenteraad allebei een motie ingediend om een halte mogelijk te maken op die plek.

Vervoersbedrijf Arriva vond stoppen bij de Essenhof tot nog toe te duur. Senioren die een graf van een dierbare wilden bezoeken moesten al uitstappen op de Krispijnseweg. En dat was ver lopen.

De 79-jarige Jannie Bozuwa is al een jaar aan het actievoeren voor een bushalte voor alle Dordtenaren bij begraafplaats Essenhof. Maar ondanks de inmiddels 700 handtekeningen die ze inzamelde kwam ze geen stap verder, zei ze in juli nog in deze krant ,,Bespottelijk,'' zei Jannie deze zomer. ,,Iedereen is het met me eens dat er een halte bij de Essenhof moet komen, maar Arriva regelt het niet.''

Bozuwa wond zich op omdat Dordrecht zo'n beetje de enige stad in Nederland is met een begraafplaats die onbereikbaar is met het openbaar vervoer. Mensen die slecht ter been zijn, hebben het nakijken, zei Jannie die hoort dat mensen daardoor het graf van hun geliefde niet kunnen bezoeken. ,,Een mevrouw heeft kanker en wil elke vrijdag naar het graf van haar zoon. Dan moet ze uitstappen op de Patersweg en verder lopen met haar rollator. Dat redt ze niet.''

De Dordtse gemeenteraad is op dit moment bijeen in het Dordtse stadhuis. De partijen stemmen vanavond over de moties.

De motie bushalte bij de Essenhof van het CDA wordt gesteund door een meerderheid van de raad: CU/SGP, BVD, VSP, GroenLinks, SP, fractie Meijer, D66 en de VVD.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Ook bij de intocht in Dordrecht moet Sinterklaas alleen roetveegpieten meenemen

Ook bij de intocht in Dordrecht moet Sinterklaas alleen roetveegpieten meenemen

  • Mee eens (10%)
  • Niet mee eens (90%)
1339 stemmen