Volledig scherm
De rechtbank in Dordrecht. © Cees Schilthuizen

Eis: werkstraf voor man die profielfoto ex veranderde in collage met geslachtsdeel

Een 39-jarige Dordtenaar heeft de internetprofielfoto van zijn ex veranderd in een collage met een vrouwelijk geslachtsdeel. Tegen de man, die slechts zes weken een relatie met de vrouw had, eiste justitie daarvoor vandaag een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden.

Verder zou hij, als het aan justitie ligt, iedere keer dat hij nog contact zoekt met de vrouw twee weken de cel in. De moeder met opgroeiende dochters eiste 2000 euro smartengeld door ‘psychische schade’. Bovendien zou de schoonheidsspecialiste klanten hebben verloren.

Whatsapp-account

De man liet bij de telefoonwinkel het telefoonnummer van de vrouw op een andere simkaart zetten, waardoor hij toegang kreeg tot haar Whatsapp-account. Nadat de vrouw aangifte deed tegen de man werd bij hem thuis een ploertendoder, boksbeugel en hoeveelheid drugs gevonden.

De verdachte verdedigde zich door te beweren dat de speed in zijn woning was achtergelaten door ‘een latere vlam’. Volgens de verdachte heeft de vrouw eerst naaktfoto’s van hem op internet geplaatst, maar de politie heeft daarvan niks kunnen terugvinden.

Uitspraak over twee weken.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

Staat u achter de onderwijsstaking?

Staat u achter de onderwijsstaking?

  • Ja, er moet meer geïnvesteerd worden in het onderwijs. (49%)
  • Nee, hun punt is duidelijk en een staking stelt ouders voor problemen. (51%)
1530 stemmen