Volledig scherm
Archiefbeeld van de afdeling Rhena in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. © AD/Shody Careman

Emma en Levi zijn populairste namen in Dordrecht

En we noemen hem... Levi! Die jongensnaam is veruit de populairste babynaam voor kinderen geboren in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Meisjes kregen het vaakst de naam Emma mee.

Dat maakt het ziekenhuis bekend. Het speciale geboortecentrum van het ASz, Rhena, bestaat precies een jaar. Er kwamen dit jaar al ruim 2800 baby's ter wereld.

Het afgelopen jaar kregen 92 van hen de naam Levi mee. Er gingen 80 Jesse's mee naar huis, en evenveel kinderen werden Sem genoemd. Jayden was ook populair voor jongens (77 keer) net als Lucas (75 keer).

Volledig scherm
Kerstbaby's Marlee en Juliette (overigens geen tweeling) telden nog net mee in de statistieken. © Rhena

Meisjes
Ook bij de meisjes zijn de namen veelal kort maar krachtig. Er werden 68 Emma's geboren, 66 Julia's en 63 Fleurs. 62 keer gingen ouders voor de naam Sanne en 61 keer voor Lisa.

Het geboortecentrum Rhena,  naar de dochter van ziekenhuisnaamgever Albert Schweitzer, opende een jaar geleden de deuren. In het centrum zijn gezinskamers, waar niet alleen de zwangere of pas bevallen moeder kan verblijven, maar ook haar partner.

In Rhena mag ook een zieke baby bij de moeder op de kamer blijven liggen. Voorheen werd het kind dan op een andere afdeling opgenomen en behandeld. Nu verplaatst alle zorg zich naar Rhena.

Nadat het ziekenhuis voor de tweede aansluitende keer de AD Ziekenhuis Top 100 won, werd het centrum volop geroemd. ,,Ik voel me hier thuis, heb niet het idee dat ik hier in het ziekenhuis lig,'' zei een kersverse moeder destijds.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht