Marinefregat Bonaire, in Dordrecht (zonder masten) in gebruik als internaat voor aankomend machinisten (1915). Het schip ligt nu in Den Helder.
Volledig scherm
PREMIUM
Marinefregat Bonaire, in Dordrecht (zonder masten) in gebruik als internaat voor aankomend machinisten (1915). Het schip ligt nu in Den Helder. © Stadsarchief Dordrecht

Erasmus zal geen belletje doen rinkelen, maar zeg ‘Hollands Glorie’ en er is herkenning

DORDT EIGEN-AARDIGDe Erasmus is misschien wel het bekendste schip in Dordrecht. Toch zullen velen het schip niet thuis kunnen brengen. Maar zeg ‘Hollands Glorie’ en er is herkenning. Het voormalige schoolschip hoort bij de stad. Van een nautische opleiding is geen sprake meer.

  1. Sliedrechts bedrijf heeft de oplossing voor de toestand van Dordtse kades: ‘Bezwijken zou een ramp zijn’
    PREMIUM

    S­liedrechts bedrijf heeft de oplossing voor de toestand van Dordtse kades: ‘Bezwijken zou een ramp zijn’

    Achttien miljoen euro heeft Dordrecht dit jaar nog uitgetrokken om oude en verzwakte kademuren in het centrum te herstellen. Een aanzienlijk deel heeft een verhoogd risico, een klein deel verkeert zelfs in kritieke toestand, zeggen experts. Instorting, zoals recent nog in de binnenstad van Amsterdam gebeurde, moet worden voorkomen. Het Sliedrechtse ingenieursbureau Iv-Infra heeft een nieuwe manier bedacht om daarbij te helpen.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht