Volledig scherm
Eren Yildizturan. © Stefan Maas

Eren Yildizturan speelt liever in hoofdklasse dan bij de beloften

SportEren Yildizturan (20) voetbalde afgelopen seizoen bij Jong FC Dordrecht, was onlangs op proef bij Roda JC, maar toch lijkt de Zeeuwse aanvaller komend seizoen aan te sluiten bij Leonidas.

Vanwaar de keuze om in de hoofdklasse te gaan spelen bij Leonidas?

Eren Yildizturan: ,,Ik studeer aan de Erasmus Universiteit, wat betekent dat ik vanuit mijn huis met vijf minuten bij Leonidas ben. Daarnaast zijn de voorwaarden goed en heb je in en rondom Rotterdam meer exposure. Toen ik daarnaast hoorde dat er veel jongens spelen met een achtergrond in het zaalvoetbal die graag willen voetballen, was ik overtuigd. Ik ben zelf namelijk ook een spits die graag mee voetbalt.''

Je bent op proef geweest bij Roda JC. Betekent dat dat je keuze nog niet definitief is?

,,Die stageperiode is op niks uitgelopen. Ik heb bij FC Dordrecht afgelopen seizoen een paar keer bij het eerste elftal gezeten, maar uiteindelijk heb ik de laatste twee maanden niet meer getraind en dat merkte ik bij die proefperiode. Ik liep tussen jongens die tot enkele weken terug nog trainden. Dus dat was voor mij teveel van het goede, waardoor het mij nu het beste lijkt om aan te sluiten bij Leonidas. Er is nog wel wat interesse vanuit Turkije, maar voorlopig sluit ik bij Leonidas aan."

Voelt deze stap naar Leonidas dan niet als een stap terug?

,,Ik wil gewoon veel spelen, veel goals maken en veel presteren en daardoor eventueel een stap hogerop verdienen. Daarnaast werkt dit ook beter in combinatie met mijn studie en heb ik nu gewoon een leeftijd dat ik liever in de hoofdklasse speel dan dat ik in een belofteteam moet vechten voor een plekje."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht