Volledig scherm
Uit de douches bij het zwembad op de Dordtse Sportboulevard komt regelmatig geen druppel water. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Ernstige problemen met waterleiding bij zwembad op Dordtse Sportboulevard

Het zwembad op de Dordtse Sportboulevard kampt met ernstige problemen. Door aanhoudende complicaties met de waterleiding staan zwemmers geregeld onder douches waaruit geen druppel water komt. De gemeente zegt de problemen te kennen en is in gesprek met exploitant Optisport.

Volgens locatiemanager Dennis van Rijswijk zijn er al heel lang problemen met het waterleidingnet van het gebouw. Dat is eigendom van de gemeente, maar wordt sinds de start in 2010 geëxploiteerd door Optisport. Zo moesten er in het verleden onder meer drukverhogers worden geplaatst. ,,Als veel gasten tegelijk een douche namen, viel de druk weg’’, aldus Van Rijswijk.

Legionella

Een nog groter probleem is de terugkerende legionellabacterie in het leidingwater sinds de opening tien jaar geleden. Om die tegen te gaan, werden onder meer zes systemen voor koperzilverionisatie geplaatst. Van Rijswijk: ,,We waren toen acht maanden gevrijwaard van het fenomeen legionella, maar dat keerde daarna terug.’’

Om elk risico te vermijden, waren op alle douchekoppen al legionellafilters geplaatst. Maar doordat de biofilm (een laag bacteriën die zich makkelijk aan de binnenkant van een waterleiding vormt) geregeld loslaat, zorgt dat om de haverklap weer voor verstopte filters, waardoor de douches niet werken.

Quote

Er worden rondes gemaakt om problemen op te lossen, maar het is bloedirri­tant

Dennis van Rijswijk

Met een spoeddienst die 16 uur per dag paraat staat, probeert Optisport de problemen zo goed mogelijk te beteugelen. ,,Er worden rondes gemaakt om problemen op te lossen, maar het is bloedirritant’’, stelt de locatiemanager. Angst voor de legionella hoeft er volgens hem niet te zijn vanwege de filters, die ook al in het ‘voortracé’ van de leidingen zitten.

Agressie

Van Rijswijk toont begrip voor ergernis bij bezoekers. ,,Ik snap dat je kwaad wordt als je een kaartje hebt gekocht en hiermee wordt geconfronteerd.’’ Volgens hem heeft de situatie ook al geleid tot agressie tegen zijn personeel. ,,Dat je kwaad bent snap ik, maar niet dat je agressie vertoont.’’

Optisport ging maandagmiddag om de tafel met de gemeente. Zelf denkt de exploitant dat het hele leidingnetwerk moet worden vervangen en opteert tot die tijd voor een chemische spoeling.

Reageren? dd.brieven@ad.nl.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
962 stemmen