Volledig scherm
Eelco de Vos. © Gemeente Dordrecht

Ex-D66'er Eelco de Vos misschien gemeenteraad in voor andere partij

De opvulling van de twee vrijvallende raadszetels bij D66 in Dordrecht zou nog wel eens een verrassing kunnen opleveren.

De eerstvolgende die een raadszetel krijgt aangeboden is Eelco de Vos, als nummer twee van de kieslijst. Voor de hand ligt dat hij daarvoor bedankt, omdat hij als commissielid twee maanden geleden opstapte uit onvrede over de gang van zaken bij de partij.

De Vos wil daar echter nog geen uitsluitsel over geven. ,,Maar als ik die zetel accepteer, dan sluit ik me in ieder geval niet aan bij D66. Daarvoor is teveel voorgevallen de afgelopen tijd. Ik ben bovendien geen lid meer va de partij.’’

Quote

Misschien sluit ik me wel aan bij een andere partij. Ik ben daarover nog in beraad met mezelf.

Eelco de Vos

Hij houdt nadrukkelijk de optie open om zich aan te sluiten bij een andere partij. ,,Ik vind het heel belangrijk dat het sociaal-liberaal geluid in de gemeenteraad goed klinkt. Als éénmansfractie, wat ik dan zou zijn, ben je daarvoor te klein. Misschien sluit ik me wel aan bij een andere partij. Ik ben daarover nog in beraad met mezelf.’’

Er zijn twee raadszetels vrij, nadat D66’ers Kevin Noels en Karin Castelijn dit weekend hun ontslag indienden. Zij deden dat vanwege langdurige strubbelingen achter de schermen. Voormalig raadslid Paul Tiebosch (de nummer 3 van de kieslijst) heeft al wel gezegd weer de gemeenteraad in te gaan voor D66.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht