Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Ex-directeur Dordts staalbedrijf verdacht van miljoenenfraude

De voormalige directeur (55) van een Dordts staalbedrijf wordt door zijn oud-werkgever beschuldigd van miljoenenfraude. Het bedrijf eist terugbetaling van 2,3 miljoen euro. De ontslagen Rotterdammer beweert dat het bedrijf met de aantijgingen onder een afgesproken gouden handdruk uit probeert te komen. 

Het staalbedrijf zette de directeur vorig jaar na een dienstverband van ruim dertig jaar op straat. Hij had zich opgewerkt van verkoper tot de hoogste baas van het bedrijf, dat zijn oorsprong heeft in Zwitserland. Zestien jaar had hij hier de functie van algemeen directeur.

Volgens de huidige directie van de Dordtse onderneming drukte de Rotterdammer in die hoedanigheid ruim 2,3 miljoen euro achterover voor privé-uitgaven. Hiervoor zou hij een luxe creditcard van de zaak hebben misbruikt. Ook zijn vrouw had hij zo’n kaart gegeven.

Bewijs

Voor de rechtbank van Rotterdam zetten advocaten van het staalbedrijf vandaag uiteen waar het geld volgens hen aan was uitgegeven. Na maandenlang speurwerk hadden zij meerdere verhuisdozen met bewijs verzameld. Met daarin talloze uitgaven die de voormalig directeur deed met de bedrijfscreditcard, onder meer voor verbouwingen aan zijn woning, reisjes en diners in steden als Rome, Barcelona en Marbella.

Ook liet de Rotterdammer, zo beweren de bedrijfsadvocaten, het staalbedrijf facturen betalen voor privé-uitgaven, zoals een groot feest voor zijn dochter. Verder liet de oud-directeur het bedrijf de paardensport van zijn dochter sponsoren. Totale kosten: 213.000 euro.

De oud-directeur, die naar de rechter stapte om zijn ontslag aan te vechten, zegt dat hij slachtoffer is van een wraakactie van het bedrijf. De verkoop van een bedrijfsonderdeel viel volgens hem verkeerd. ,,Hij moet het veld ruimen tegen zo min mogelijk kosten’’, aldus diens advocaat, die wijst op een voor zijn cliënt afgesproken en grote ‘exitregeling’.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht