Volledig scherm
Een ambulance in de file op de N3, vlak voor de Wantijbrug in Dordrecht. © Peter Koster

Extra uitrukpost voor ambulance en brandweer tijdens afsluiting deel N3

Tijdens de afsluiting van de Wantijbrug op de N3 in Dordrecht krijgen de ambulance en brandweer de beschikking over een extra uitrukpost. Die komt op het terrein van Rijkswaterstaat aan de Laan der Verenigde Naties, vlak bij de opritten naar beide richtingen (Rotterdam en Breda) van de A16.

De maatregel is genomen met het oog op de mogelijke verkeersdrukte tijdens de tien weken durende werkzaamheden op de N3. Hoewel de hulpdiensten gebruik kunnen maken van één rijstrook die speciaal voor hen wordt vrijgehouden, is de kans altijd nog aanwezig dat het verkeer op de weg daar naartoe vast staat.

Met de extra uitrukpost kan er ook vanuit een andere richtingen worden ‘aangereden’ naar de plek van de melding. Dat gebeurt overigens alleen tijdens de ochtend- en avondspits: tussen 05.30 en 09.30 en van 16.00 tot 20.00 uur.

Aanrijtijden

,,De tijdelijke uitrukpost helpt ons bij een optimale spreiding’’, legt Jacco van Wingerden van de ambulancedienst uit. ,,Er komt geen extra ambulance bij in Dordrecht; we plaatsen één wagen die normaliter vanuit het Leerpark rijdt, tijdelijk aan de Laan der Verenigde Naties.’’

De brandweer stuurt bij gebouwbranden in Dordrecht en Papendrecht tussen 19 januari en 3 april én ook alleen tijdens de spitstijden standaard vanuit twee posten een wagen. ,,We willen met deze tijdelijke oplossing toch de vereiste aanrijtijden realiseren’’, verklaart Marcel Huijbrechts van de brandweer in Dordrecht.  

Volledig scherm
Op verschillende plekken in Dordrecht staan borden met het verzoek om ruimte te maken voor de hulpdiensten. De extra borden zijn geplaatst in verband met de afsluiting van de Wantijbrug. © Gemeente Dordrecht

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (36%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (14%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (10%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (39%)
669 stemmen