Michiel R. heeft volgens justitie zijn ex en de man van de vermiste Rebecca Groenendijk gestalkt. Ook een buurman van zijn ex werd het slachtoffer.
Volledig scherm
PREMIUM
Michiel R. heeft volgens justitie zijn ex en de man van de vermiste Rebecca Groenendijk gestalkt. Ook een buurman van zijn ex werd het slachtoffer. © Jan Hensema

Familie en buurman van vermiste Rebecca Groenendijk jaar lang gestalkt

Een 37-jarige man heeft volgens justitie de man van de vermiste Rebecca Groenendijk en twee andere mensen een jaar lang gestalkt. Hij beweerde dat zij achter de verdwijning van de vrouw uit Heerjansdam zaten. Die beschuldiging verstuurde hij ook aan onder meer ruiterclubs, de gemeenteraad van Zwijndrecht en Peter R. de Vries.

Dat bleek maandagmiddag bij de rechtbank in Rotterdam, waar Michiel R. voor de eerste keer verscheen. Op 8 mei zal de strafzaak inhoudelijk behandeld worden. Hij mag zich dan ook verantwoorden voor het feit dat hij in november vorig jaar bij 1-1-2 meldde dat hij een halve kilo explosieven neergelegd had bij een politiebureau in Dordrecht omdat die zijn aangiften niet op wilde nemen. Die bommelding leidde tot zijn arrestatie.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht