Supporters van FC Dordrecht.
Volledig scherm
Supporters van FC Dordrecht. © Rinie Boon

FC Dordrecht en gemeente Dordrecht slaan handen ineen voor nieuw stadionplan

FC Dordrecht gaat samen met de gemeente Dordrecht een plan opstellen voor een nieuw stadion op Sportpark Krommedijk. 

Als het nieuwe plan wordt voltooid wordt tenminste driekwart van het stadion vernieuwd en wordt er meer plaats ingeruimd voor andere sportparkbewoners, de breedtesport maar ook voor zorg, onderwijs en ontspanning.

Supporters van FC Dordrecht.
Volledig scherm
Supporters van FC Dordrecht. © Pro shots

,,FC Dordrecht kan het beste kiezen voor een stadionvariant met een maatschappelijke insteek om de haalbaarheid dichterbij te brengen omdat andere zaken te snel concurrentie met de rest van de stad betekenen’’, laat het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht in een reactie weten.

De Dordtse betaalde voetbalclub koestert al jaren de wens van een modern stadion en was in samenwerking met een externe partij vergevorderd met een plan voor tenminste een half nieuw stadion. Hierin was, naast het onderkomen voor het betaald voetbal én de amateurtak OMC, ook een aanzienlijk deel van de nieuwbouw ingeruimd voor commerciële activiteiten.

FC Dordrecht presenteerde in april plannen voor een vernieuwd voetbalstadion. De club had toen het plan om onder meer de Oost- en Noordtribune nagenoeg opnieuw gaan bouwen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht