Volledig scherm
FC Eindhoven kon in eigen huis maar liefst vijf keer een doelpunt vieren met het publiek. © BSR Agency

FC Dordrecht krijgt opnieuw een flink pak slaag in Eindhoven

Voor de tweede maal dit kalenderjaar beleefde FC Dordrecht een frustrerende en vernederende avond bij FC Eindhoven. Na de 8-1 schrobbering op 22 maart kreeg de formatie van trainer Cláudio Braga dit keer met 5-1 slaag in het Jan Louwers Stadion.

Met een positief gevoel startte FC Dordrecht vorige week aan de nieuwe voetbaljaargang, maar 180 minuten en twee nederlagen verder is dat optimisme al tot minuscule proporties getemperd. NAC Breda bleek kwalitatief te sterk bij de ouverture, FC Eindhoven fileerde de na rust ontredderde Dordtenaren op pijnlijke wijze.

Met één wijziging ten opzichte van de openingswedstrijd, Jaron Vicario verving Zeki Erkilinc, hield FC Dordrecht tot vlak voor rust nog gelijke tred. Eén Brabantse versnelling, met Marcelo Lopes als eindstation, zorgde echter voor een 1-0 achterstand.

Het bleek de inleiding voor een kansloze tweede rondgang, waarin het open huis was aan Dordtse kant en Eindhoven – getraind door voormalig FC Dordrecht-trainer Ernie Brandts – legde de gasten onverschrokken op de pijnbank.

Lopes denderde op snelheid naar nog twee treffers, Branco van den Boomen en Joey Sleegers droegen hun steentje bij aan een kwintet doelpunten waarna Pedro Marques met het hoofd de eerste seizoenstreffer van FC Dordrecht als schamele eerredder aantekende.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht