Volledig scherm
Aanvoerder Jari Schuurman was de matchwinnaar voor FC Dordrecht. © BSR Agency

FC Dordrecht pakt tweede zege van het seizoen

FC Dordrecht heeft de tweede zege van het seizoen en de eerste uitzege sinds 5 april van dit jaar (FC Twente-uit) te pakken. Op De Herdgang werd Jong PSV geklopt: 0-1. Aanvoerder Jari Schuurman was de matchwinnaar voor FC Dordrecht, dat elf wedstrijden op rij niet had gewonnen.

De Dordtenaren speelden in een sterk gewijzigde opstelling ten opzichte van een week eerder tegen SC Cambuur (2-4 verlies). Pedro Marques, die zich te laat voor vertrek meldde, was gepasseerd. Ook Anass Achahbar ontbrak, terwijl een onwillige lies Renny Smith aan de kant hield. De voorste pionnen bij FC Dordrecht waren het jeugdige trio Nelson Amadin, Thomas Schalekamp en Jaron Vicario. In het centrum van de verdediging was Lewis Montsma ten faveure van Dylan de Braal teruggekeerd.

Die mutaties ontwrichtten de formatie van trainer Cláudio Braga geenszins. Integendeel, de bezoekers speelden fris en namen verdiend de leiding. Aanvoerder Jari Schuurman was alert nadat doelman Mike van de Meulenhof een schot van Nelson Amadin niet had kunnen klemmen.

Ook na rust kwam FC Dordrecht nauwelijks in de problemen. In de slotfase werd het nog even penibel, maar doelman Petar Stoskovic en zijn defensie gaven geen krimp.

Bekijk een samenvatting van de wedstrijd tegen Jong PSV. 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
971 stemmen