Volledig scherm
Peet Bijen gleed een vrije trap van Aitor Fernandez binnen. © Dennis Wielders

FC Dordrecht slikt vierde nederlaag in successie

SPORTFC Dordrecht heeft de vierde nederlaag in successie in het nog prille seizoen 2018-2019 moeten slikken. De aanvallend machteloze thuisploeg ging tegen ex-eredivisionist en titelfavoriet FC Twente met 0-2 onderuit.

Trainer Gérard de Nooijer had vastgehouden aan het basisteam van het met 1-4 verloren thuisduel van een week eerder tegen Telstar. De bezetting was wel anders, met Lewis Montsma als back, Maarten Peijnenburg terug in de defensie en Antonio Stankov als middenvelder. Na een slaapverwekkende beginfase betekende het eerste doelgevaar meteen een treffer: Peet Bijen gleed een vrije trap van Aitor Fernandez binnen. De machteloze thuisploeg leek na ruim een halfuur al uitgeteld. Voor de tweede achtereenvolgende week kopte captain Antonio Stankov de bal achter zijn eigen doelman Bryan Janssen, dit keer door een vrije trap van Aitor Fernandez te toucheren.

Na de pauze bracht De Nooijer met Omran Haydary en Jeremy Cijntje nieuw offensief bloed. FC Dordrecht maakte jacht op de aansluitingstreffer. Die leek geboren bij een rake inzet van Marko Maletic, ware het niet dat er buitenspel was geconstateerd. Ook het naar voren dirigeren van centrale verdediger Daniël Breedijk als breekijzer bood geen soelaas.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht