Volledig scherm
Renny Smith en Othmane Boussaid. © BSR Agency

FC Dordrecht verliest opnieuw en sluit het jaar af als hekkensluiter

Breda - FC Dordrecht heeft het kalenderjaar 2019 als hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie afgesloten. Bij NAC Breda liep het elftal van trainer Cláudio Braga tegen de dertiende nederlaag van deze jaargang aan: 3-0.

Bij een zege in het Rat Verlegh Stadion hadden de Dordtenaren de rode lantaarn overgedragen aan Helmond Sport. In de eerste helft had het daar nog enige schijn van. NAC, na het halen van de eerste periode in verval geraakt, bakte er hoegenaamd niets van en kreeg na 45 minuten een striemend fluitconcert. Via Jaron Vicario hadden de gasten, met Thomas Kok voor de geblesseerde Nelson Amadin, de beste kansen.

Een slippertje van Nick Olij bezorgde Renny Smith bijna de 0-1. NAC-invaller Luka Ilic zette de Brabanders op het overwinningspad door de 1-0 achter Petar Stoskovic te schieten. De onfortuinlijke doelman viel daarna uit na een botsing waarbij hij aan het hoofd werd geraakt. Zijn vervanger, Feyenoord-huurling Ramón ten Hove, moest uit een onhandig weggegeven corner de 2-0 van Sydney van Hooijdonk incasseren. Ondanks acht minuten extra speeltijd moest Ten Hove zich nog geslagen geven op een inzet in de korte hoek van Robin Schouten.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht