Volledig scherm
Denis Mahmudov was donderdagavond twee keer trefzeker. © pro shots

FC Dordrecht wint oefenduel, maar verliest Braziliaan Matheus

FC DORDRECHTFC Dordrecht zette de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar om in winst. Zaterdagderdeklasser Jonathan kreeg in Zeist, waar de selectie van trainer Gérard de Nooijer een kort trainingskamp afwerkt, met 6-2 klop. Vanwege glas op het hoofdveld werd het oefenduel op een bijveld in schemerlicht afgewerkt.

Volledig scherm
Voetballer Matheus Menezes (r) met zijn vrouw Raissa (l). © Erwin Spek

Ondanks die omstandigheden sprong de absentie van de Braziliaan Matheus aan Dordtse zijde in het oog. De verdediger, die voor de winterstop goede optredens afleverde tegen SC Cambuur en Jong PSV, heeft de club met onmiddellijke ingang verlaten.

,,Matheus heeft ruim vier maanden op zijn kans moeten wachten en vreesde dat hij weer op de bank terecht zou komen. Daarom heeft hij zelf aangegeven dat hij en zijn vrouw Raissa terug naar Brazilië wilden’’, aldus zaakwaarnemer Yalcin Zöhre. ,,Wij hebben de wens van Matheus gerespecteerd’’, bevestigde technisch directeur Peter Drijver van FC Dordrecht desgevraagd. Matheus’ landgenoten Cicero en Bruno, die ook afgelopen zomer waren vastgelegd, keerden eerder al terug naar hun vaderland.

De kans is groot dat op korte termijn nog een speler vertrekt. Verdediger Erol Alkan, die eind 2017 in de Turkse nationale selectie werd gekozen en ook Zöhre als zaakwaarnemer heeft, heeft nog een contract voor een half jaar maar lijkt voortijdig afscheid te nemen bij de Krommedijkclub. ,,Die kans is zeker aanwezig’’, aldus Zöhre.

Alkan begon tegen Jonathan ook op de bank. De kersverse aanwinsten, oud-Spartanen Bryan Janssen en Daniël Breedijk, maakten hun debuut in de Dordtse basis waarin de Zeeuw Julius Bliek (geblesseerd geraakt aan de knie) en Mawouna Amevor (nog last van de enkel) ontbraken. Danny Bakker vormde het centrum met Breedijk bij FC Dordrecht, dat halverwege met 4-0 - treffers van Denis Mahmudov (2x), Mailson Lima Duarte Lopes en Jafar Arias – leidde. Invaller Gianno Dos Santos en Robert Mutzers scoorden na de pauze, Jonathan scoorde tweemaal tegen uit een strafschop.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht