Het was feest vanochtend op De Albatros vanwege de opening van het gerenoveerde schoolgebouw.
Volledig scherm
Het was feest vanochtend op De Albatros vanwege de opening van het gerenoveerde schoolgebouw. © Qphoto

Feestelijke opening basisschool De Albatros na renovatie

Het schooljaar is voor basisschool De Albatros in Dordrecht dinsdagochtend extra feestelijk begonnen met de opening van het gerenoveerde schoolgebouw.

Al vele jaren werd reikhalzend uitgekeken naar de renovatie van het naoorlogse schoolgebouw, dat onder meer kampte met riekende toiletten en lokalen die ‘s winters te koud en ‘s zomers te warm waren.

Afgelopen april startten de - zichtbare - werkzaamheden. Groepen drie tot en met acht verhuisden zolang naar een tijdelijke voorziening op het schoolplein van basisschool De Bever. Dagelijks gingen de leerlingen op en neer met de bus van Wielwijk naar Stadspolders.

Dat is nu verleden tijd. Onderwijswethouder Peter Heijkoop en bestuurder Niek Barendregt van scholenkoepel OPOD openden vanochtend in aanwezigheid van kinderen, ouders en leerkrachten de gerenoveerde school. Een fanfare op het schoolplein zorgde voor de muzikale omlijsting.

Het verhaal gaat onder de tweet verder.

Monument

De buitenzijde van het schoolgebouw aan de Douwe Aukesstraat is vanwege het monumentale karakter zo veel mogelijk intact gelaten. De binnenzijde van de school is weer helemaal up-to-date. De aankomende periode krijgen ook de kleuterlokalen een opknapbeurt.

,,We zijn ongelooflijk trots op de prachtige renovatie van dit gemeentelijk monument waarbij het historische karakter behouden is gebleven’’, aldus wethouder Heijkoop. ,,De grote lokalen, enorme buitenspeelruimte en de goede samenwerking tussen school en kinderopvang maken dat de kinderen alle onderwijskansen krijgen die ze verdienen.’’

Kindercampus

Met de heropening van De Albatros lanceerde OPOD meteen een nieuw begrip: de Kindercampus. ,,In de afgelopen jaren zijn we zoveel meer diensten gaan aanbieden, dat we onze locaties Kindercampus gaan noemen. De basisschool is hier een onderdeel van. In het kort dus één locatie waar we onderwijs, spel en opvang aanbieden.’’

In het geval van De Albatros betreft het een samenwerking met SDK kinderopvang. Hierdoor ontstaat een zogenoemde ‘doorgaande lijn’ voor kinderen van 0 tot 13 jaar. De overtuiging is dat dat goed is voor hun ontwikkeling.

Geleidelijk aan zal stichting OPOD alle openbare basisscholen in Dordrecht ontwikkelen tot Kindercampus. ,,Alhoewel het gemak van één locatie voor zich spreekt is het natuurlijk ook mogelijk om alleen voor de peuterspeelzaal of de basisschool te kiezen.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Afsluiten van recreatiegebieden in het coronatijdperk

  • Ja. Het is gebleken dat mensen geen gehoor kunnen geven aan de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven (82%)
  • Nee. Je moet zelf de afweging kunnen blijven maken of het verantwoord is. (17%)
  • Geen mening (1%)
2928 stemmen