Volledig scherm
Fietsende fietsenmaker John Kassing legt zijn werk neer. © Persburo Busink

Fietsenmaker John is beschuldigingen zat en kapt er mee

Een nieuwe aantijging dat hij achter de diefstal zou zitten van drie fietsen bij een school in Sterrenburg heeft fietsenmaker John Kassing uit Dordrecht doen besluiten te stoppen met zijn werk. ,,Ik werk netjes met een opkoopregister en moet me telkens verdedigen tegen valse beschuldigingen. Ik ben het zat en kap er mee’’, legt hij uit.

Op heel veel plekken in Dordrecht duikt hij nu nog op: John Kassing met zijn fietskar. De mobiele fietsenmaker is zodoende een bekende verschijning. Maar dat duurt nog maar enkele maanden, zo laat een boze Kassing weten.

,,Ik werd van de week weer gebeld door omwonenden van de Cannenburg. Zij betichtten me ervan dat ik fietsen zou hebben weggehaald bij een school. Later is er ook nog een mededeling in een soort buurtapp gegooid. Maar ik stond die dag nota bene in Zwijndrecht! Hoe zou ik dat dan ooit hebben kunnen doen’’, licht Kassing toe op het drastische besluit om te stoppen.

Quote

In Dordrecht ben ik er klaar mee. Ik ben het gewoon zat! Het is mijn broodwin­ning, maar ik weet niet wat ik nu ga doen

Volgens hem was deze aantijging de zoveelste. ,,Dit verhaal speelt nu al een jaar of drie. Ik woon in Sterrenburg. Behalve het repareren van fietsen op locatie, onder andere voor minima, handel ik ook in tweedehands fietsen. Die bied ik aan tegen bodemprijzen. Maar telkens als er ergens fietsen worden gestolen moet ík mij gaan verdedigen.’’

En dat is Kassing nu zo zat geworden dat hij er de brui aan geeft. ,,Ik werk met een opkoopregister. Daarin staat alles netjes vermeld wat ik aan fietsen koop en van wie. De politie controleert dat geregeld. Als ik fietsen aangeboden krijg, dan check ik eerst het serienummer op de website stopheling.nl. Komt er niets naar boven, dan is het goed en kan ik de fiets na twee weken verkopen. Die 14 dagen geven een eigenaar eventueel de kans om nog aangifte te doen.’’

Broodwinning

Desondanks, zo stelt Kassing, blijft er geregeld naar hem gewezen worden. ,,In Dordrecht ben ik er klaar mee. Ik ben het gewoon zat! Het is mijn broodwinning, maar ik weet niet wat ik nu ga doen’’, vertelt de Dordtenaar. Hij begon met dit werk nadat hij zijn baan als postbode door een reorganisatie verloor.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht