Volledig scherm
Oranjelaan © ZHZ Actueel

Fietser (82) geschept door auto op Oranjelaan: ernstig gewond

UPDATEOp de Oranjelaan in Dordrecht is aan het einde van de middag een fietser (82) geschept door een auto. De man is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Voor zover bekend heeft het slachtoffer bij het ongeval in elk geval beide benen gebroken. De wagen die betrokken was bij het ongeval had een grote deuk op de motorklep en de voorruit is volledig gebarsten.

De tachtiger was volgens de politie na het ongeval nog wel aanspreekbaar. Hij is deels ter plekke behandeld en daarna per spoedtransport naar het ziekenhuis gebracht.

Villa Augustus

Het ongeval vond plaats pal ter hoogte van restaurant Villa Augustus; op die plek is er een oversteekplaats voor voetgangers en fietsers. Die hebben evenwel geen voorrang op verkeer dat hier maximaal 50 kilometer per uur mag rijden.

Uit de eerste verklaringen zou zijn gebleken dat de fietser ‘opeens’ zou zijn overgestoken en dat de automobilist hem niet meer kon ontwijken. Onderzoek van de verkeersafdeling van de politie zal daarover meer helderheid moeten verschaffen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht