Volledig scherm
De Stadsbrug tussen Dordrecht en Zwijndrecht. © Peter Koster

‘Fietsers lopen alsmaar meer risico door slecht wegdek Stadsbrug’

De Fietsersbond Drechtsteden vindt het frustrerend dat er nog steeds niets gebeurd is met het slechte wegdek op de Stadsbrug van Dordrecht naar Zwijndrecht. ,,Meldingen van ons bij de gemeente en Rijkswaterstaat leveren vooralsnog niets op. De melding wordt 'doorgezet'. Ondertussen slijt het wegdek verder, worden de gaten groter en loopt de fietser alsmaar meer risico.”

Volgens de bond is het probleem dat de gemeente Zwijndrecht, die samen met Dordrecht eigenaar is van de brug, naar Rijkswaterstaat verwijst. Rijkswaterstaat, verantwoordelijk voor het onderhoud van de brug, verwijst juist weer naar Zwijndrecht. 

De bond bericht op haar website dat ze de gemeente Zwijndrecht gevraagd heeft in ieder geval iets te doen om te zorgen dat fietsers worden gewaarschuwd, zeker bij slecht zicht.

Onveilig

Op het punt van de Stadsbrug waar het fietsgedeelte in het asfalt valt, de 'overbrugging', zit een gat van enkele centimeters. In mei zei de Zwijndrechtse wethouder Jacqueline van Dongen dat ze zich daar ernstige zorgen over maakt. ,,Dat is gewoon niet veilig. Fietsers kunnen daar over vallen of de banden lek rijden.”

De Fietsersbond vraagt mensen om alsnog een melding bij Rijkswaterstaat te doen over de brug. ,,Deze meldingen worden doorgezet naar de wegbeheerder, wie dat ook mag zijn.”

Volledig scherm
In het wegdek van het fietsersgedeelte op de Stadsbrug zit een gat van enkele centimeters. © Niels Dekker013

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht